A tizenegyedik KertExpo

Ismerjük a mondást: aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet. Nos, az április 21–22-ei hétvégén nagyon sok jó ember fordul meg a Bregyó közi Ifjúsági Sportközpontban.

Az első napot hivatalosan április 21-én 14 órakor nyitották meg a Bregyóban felállított színpadon. Itt a megjelenteket Zászlós Tibor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) alelnöke, Varga Imre István, a NAK Fejér megyei szervezetének elnöke, valamint Horváth Miklós Csaba önkormányzati képviselő, Székesfehérvár gazdasági bizottságának elnöke köszöntötte.

Mint beszédeikben hangsúlyozták, a tizenegyedik alkalommal megszervezett rendezvény sokat fejlődött az eltelt évek során. A fejlődés a kiállítók számában és a programfelhozatalban is megmutatkozik: idén több mint nyolcvanan mutatják meg megvásárlásra kínált portékájukat (palántákat, cserepes virágokat, kerti díszeket) a nagyérdeműnek. A kertészettel kapcsolatos termékeken kívül más produktumokat, így szappanokat és kézműves termékeket is vásárolhatnak az érdeklődők, sőt, a gasztronómia elkötelezettjei sajtot, mézet és egyéb füstölt árukat is találhatnak maguknak.

A felnőttek mellett a gyermekeknek is szól a KertExpo két napja: a szalmából felépített kutya mellett egy szintén szalmából kreált játszósarok, egy állatsimogató és egy kisvasút is a gyermekek rendelkezésére áll.

A kiállított termékeken túl a szervezők szórakoztató programokkal is várják az érdeklődőket: április 21-én többek között a mátyásdombi, székesfehérvári és enyingi művészeti csoportok mutatkoztak be, április 22-én pedig – például – Sárkeresztesről és Budapestről látogatnak a megyeszékhelyre.

A kiállítók is több helyről érkeztek: Csákberény, Dunaújváros, Magyaralmás, Sárbogárd, Sárszentmihály, Szabadbattyán, Velence és Zámoly – csak néhány település a megyei felhozatalból. A megyén túlról pedig többek között Békéscsabáról, Gödöllőről, Ságvárról, Pécsről és Veszprémből hozták el termékeiket a kiállítók.

Videó: https://www.fehervartv.hu/video/index/23505

Fotó: Nagy Norbert
Forrás: https://www.feol.hu/helyi-kozelet/2018/04/fejer-megye-tavaszanak-ude-szinfoltja-a-tizenegyedik-kertexpo

2018.04.21.