Alakulóülést tartott a NAK megyei küldöttgyűlése

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Fejér megyei küldöttgyűlése november 25-i, szombati alakulóülésén megválasztotta a tisztségviselőket. Megyei elnökként Varga Imre Istvánnak szavaztak bizalmat a küldöttek.

A Fejér Megyei Hírlaphoz eljuttatott sajtóközlemény szerint a november 3-i kamarai választások alapján a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) és 17 támogató szervezetének küldöttjelölt-listáján szereplők alkotják a 70 fős megyei küldöttgyűlést. A szombati alakulóülésen megválasztották a megyei elnököt és alelnököket, az etikai bizottság tagjait, a kamarai osztályok megyei vezetőit, illetve azt a 15 küldöttet, akik az országos küldöttgyűlésen képviselik a megyét.

A NAK Fejér megyei elnökének Varga Imre Istvánt választották. Munkáját Bódizs Tamás (Aranybulla Mg. Zrt.) mezőgazdaságért, L. Simon László élelmiszeriparért, Kiss Norbert Ivó vidékfejlesztésért, Deák Gábor (Búzakalász 66 Mg. Kft.) általános agrárgazdasági ügyekért felelős alelnökök segítik. A megyei küldöttek maguk közül Mercsek Györgyöt, Mercsek Istvánt, Szentes Jánost, ifj. Tóth Sándort, L. Simon Lászlót, Kuzsmiczki Szilárdot, Tóth Györgyöt, Kiss Norbert Ivót, Kiss Tibort, Petes Józsefet, Zászlós Tibort, Hegedűs Imrét (Bicskei Mg. Zrt.) Lukács Zoltánt, Lévai Ferencet és Cseténé Egyed Mónikát választották országos küldöttnek.

A megyei etikai bizottság tagja lett Majoros Gábor (Vadex Zrt.), Petes József, Cseténé Egyed Mónika és Márton Edit (I.N.T.97. Erdészeti Kft.). A NAK országos küldöttgyűlése az idén májusban határozott arról, hogy a hatékonyabb működés érdekében a tisztújítás alkalmával átalakul a kamarai szakmai osztályok rendszere.

Országosan és megyei szinten az összevonások és racionalizálások révén az eddigi tizenöt helyett kilenc osztály megalakítására van lehetőség. A megyében kilenc osztály jött létre. A Szántóföldi növénytermesztési és beszállító ipari osztályt Marczinka Tamás (Március 21 Kft.), a Kertészeti és beszállító ipari osztályt Csizmadia György, az Állattenyésztési és beszállító ipari osztályt Hegedűs Imre, az Élelmiszer-feldolgozási osztályt Rotter Jenő (Alba-kenyér Sütőipari Zrt.), az Élelmiszer-kereskedelmi osztályt Mélykúti Gábor (Alföldi Tej), a Kistermelői és helyi kezdeményezések osztályt Nagy Gyula, az Erdő-, vad- és halgazdálkodási osztályt Győri Tibor, az Együttműködés, fiatal gazda és innovációs osztályt Fejes István, a Környezeti, vízgazdálkodási és fenntarthatósági osztályt Kuzsmiczki Szilárd vezeti a megyében.

A megválasztott megyei tisztségviselők megbízatása öt évre szól.A köztestület tisztújításának utolsó állomása az országos alakulóülés lesz, amire december 20-án kerül sor Budapesten, a Parlament felsőházi termében.

Fotó: Borbély Béla
Forrás: https://www.feol.hu/helyi-kozelet/2017/11/mezogazdasag-magosz-valasztas-tisztseg