Aratás után búzaösszeöntés

Aratás után búzaösszeöntés

????A 30éves Alapi Gazdakör adakozással ünnepelt!???????? 07.26-án, Alapon.

Az eseményen ünnepi beszédet mondott Kis Norbert Ivó a Fejér Megyei Gazdakörök Szövetsége elnöke. Beszédében kiemelte, hogy 2023 a gondoskodó nemzet éve, és sajnos most is hatalmas a szükség Kárpátalján, így most értük is gyűjtenek. Beszámolt róla, hogy tavaly 4 búzagyűjtőponton 14 tonna búzát gyűjtöttek össze és az ebből készült lisztet 11 helyi szervezetnek adományozták.

Az ünnepségen felszólalt továbbá Tibor Zászlós a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara – NAK országos alelnöke. A gazdák munkáját, segítőkészségét méltatta beszédében, hiszen -ahogy fogalmazott- ők azok, akik összetartják a vidéket, valamint kiemelte az ifjú gazdálkodó generáció fontosságát.

Varga Gábor országgyűlési képviselő megköszönte, hogy a NAK és a MAGOSZ szakmai munkája mellett a Magyarok Kenyere Program koordinálásával is segítséget nyújtanak a rászorulóknak, és ezzel is építik a vidéki, helyi közösséget.

Dr Cseh Tibor a MAGOSZ főtitkára köszöntőjében az összefogás fontosságát hangsúlyozta. Kiemelte, hogy 30 éve alakult az Alapi Gazdakör, nagyjából egy időben a MAGOSZ-al. Jakab István elnök úr üzenetét és gratulációját tolmácsolta, további sok sikert és jó munkát kívánt a Gazdakör munkájához.

Az eseményen beszédet mondott Dr Petrin László a Fejér vármegyei kormányhivatal főigazgatója, valamint Pálffy Károly, a Fejér vármegyei közgyűlés alelnöke, valamint Varga Imre István a NAK vármegyei elnöke.

Az ünnepség a búza összeöntésével, a termény megáldásával, a MAGOSZ köszönőleveleinek átadásával, és kulturális műsorral zárult.

A szöveg forrása: Magyarok Kenyere