Cerbona Fehérvár Félmaraton 2021 7km

Cerbona Fehérvár Félmaraton 2021 7km

Vasárnap délelőtt 9 órakor rajtolt a Bregyó-közi sportcentrumtól az idei fehérvári félmaraton, amelynek keretében 7, 14 vagy 21 kilométert teljesíthettek a nevezők. A mezőnyben ezúttal az atlétikai országos bajnokság keretében a profik is indultak, de a tömeget a szabadidőfutók adták, az útvonal pedig a belváros legszebb részeit is érintette.

A szokásos visszaszámlálás után Mészáros Attila alpolgármester dudaszóval indította azt a négyszáznál több futót, akik az idei Cerbona Fehérvár Félmaratonra neveztek. A mezőny élén az atléták futottak, negyvenöten vettek részt a félmaraton országos bajnokságon, és teremészetesen ők voltak  a leggyorsabbak. De rajtuk kívül is sok rutinos, a távot már nem egyszer lefutó amatőr teljesítette kiváló idő alatt a 21 kilométert.

Volt, aki egykörös, 7 kilométeres távon indult, mások 14-re neveztek és váltó keretében 3×7 kilométert is lehetett teljesíteni.

A rajt után többek közöt a Zichy ligetet, a Vár-körutat, a főutcát, a Mátyás király körutat és a Mészöly Géza utcát érintve tért vissza a mezőny egy kör végén a Bregyóhoz. A verseny lebonyolításáról idén is az Alba Triatlon gondoskodott. Minden célba érkező érmet kapott, délre ért véget a járványhelyzet miatt egyéves kihagyást követően megrendezett verseny.

Forrás: https://www.szekesfehervar.hu/cerbona-fehervar-felmaraton-tobb-szazan-futottak-a-belvarosban

Kapcsolódó cikk:

https://www.feol.hu/helyi-sport/2021/09/egyutt-futottak-az-amatorok-es-a-profik-a-fehervari-futofesztivalon