Fehérvári Mézünnep az Országzászló téren

Fehérvári Mézünnep az Országzászló téren

A méz népszerűsítése a célja a Fehérvári Mézünnepnek, amely péntektől vasárnapig tart a Királyi Napok keretében. Az Országzászló téren Fejér megyei méhészek kóstoltatják és kínálják portékáikat. A szervezők a gyerekekre is gondoltak: az édes kóstolók mellett ők a „Zümmögő” interaktív játszóházban szórakozhatnak. Vasárnap az ország különböző részeiről érkező mézlovagrendek belvárosi felvonulására, mézosztásra és mézlovag avatásra várják az érdeklődőket.

Mézkóstolás, mézvásár, előadások a felnőtteknek, interaktív játszóház a gyerekeknek

A Szent István Mézlovagrend által szervezett Fehérvári Mézünnep augusztus 12-től, péntektől augusztus 14-ig, vasárnapig a késő délelőtti órától az esti órákig várja az érdeklődőket az Országzászló téren, a Virágóra mögötti területen. Fejér megyei méhész szakemberek kóstoltatják és kínálják a legkülönfélébb mézeket, jótékony hatású méhészeti termékeket, találunk a kínálatban lekvárokat, szörpöket is, és megismerhetjük a kaptárlevegővel gyógyító Apiterápiás Házat. Bemutatkozik a rendezvény egyik támogatója, a Magyar Agrárkamara, míg az Országos Magyar Méhész Egyesület sátrában interaktív, látványos programelemek bemutatója zajlik.

A Mézünnep szombaton kapcsolódik a Zichy ligetben zajló családi piknikhez. Vasárnap nagyszabású ünnepéggel folytatódik az esemény: Székesfehérváron találkoznak az ország különböző részeiről érkező mézlovagrendek, akik az Országzászló tér – Fő utca – Városház tér – Alba Plaza útvonalon, majd onnan visszafelé felvonulnak a 2022-es év Mézkirálynőjével. Az esemény a lovagrendek köszöntésével és mézlovag avatással zárul a téren, majd 12.00 órakor mézszentelő mise kezdődik a Ciszterci templomban.

Forrás: https://www.szekesfehervar.hu/fehervari-mezunnep-edes-mezes-napok-vasarnapig-fehervaron
További cikk: https://www.feol.hu/helyi-eletstilus/2022/08/kaptarhangulat-a-belvarosban-megkezdodott-a-fehervari-mezunnep

2022.08.12.