Gazda leszek pályaorientációs előadás

Nemzeti Agrárgzdasági Kamara

2019. szeptember 13-án 10:00-18:00 óra között Székesfehérváron, a Városház téren 25 kecskelábú asztalon, kirakodóvásáron mutatjuk be a fejér megyei kamarai tagok által készített termékeket, melyeket kóstolni lehet, ezért „Termelői kóstoltató”, és ha ízlett: vásárolni is lehet belőlük.

Az a célunk, hogy minél többen ismerkedjenek meg a helyben előállított termékekkel, a helyi termékeket előállító gazdákkal. Ismerjék meg Fejér megyében élő gazdálkodókat, a termékek előállítóit, feldolgozóit. Kóstolják meg a megyében a családi vállalkozások által megtermelt gyümölcsökből, zöldségekből hagyományos eljárással készült tápanyagban gazdag élelmiszereket, italokat!

A Városháza Dísztermében a „Gazda leszek!” program ismertetésével 2019-ben először a megyei középiskolák diákjait kívánja Varga Imre István, a NAK Fejér megyei Szervezetének elnöke megkeresni. Elképzelése szerint a mezőgazdasági szakmák gyakorlati oldalról történő bemutatását tervezi, az elméleti bemutató után lehetőséget kíván a fiataloknak teremteni arra, hogy a későbbiekben a munkafolyamatokkal megismerkedjenek, a szakmai tevékenységekbe bekapcsolódjanak.

Az interaktív óra után a diákokkal együtt keresi fel a Városház téren a „Termelői kóstoltató”-t, hogy a fiatalok ízelítőt kapjanak, hogy valósul meg az elmélet a gyakorlatban.

A lehetőség adott, a mezőgazdaság jövője a fiatal gazdák kezében van!

Helyszín: 8000 Székesfehérvár Városház tér

Időpont: 2019. szeptember 13. (péntek) 10:00-18:00 óra

Tervezett program:

8:00-9:00 Kirakodás a Városház téren a „Termelői kóstoltató részvetőinek.

9:30 Varga Imre István Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Fejér Megyei Szervezetének elnöke köszönti a termelői kóstoltató résztvevőit.

10:00 – 10:15 Varga Imre István Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Fejér Megyei Szervezetének elnöke üdvözli a Városháza Dísztermében a „Gazda leszek!” program bemutatójára érkezett diákokat, az interaktív óra megkezdése.

11:00 – 11:30 A „Termelői kóstoló” megtekintése a diákokkal, a termékek kóstoltatása, szakmai tapasztalatok átadása.

17:00 óráig a Városház téren „Termelői kóstoltató”

17:00-18:00 a Duó RedWhite csellista formáció napzáró koncertje.

Forrás: https://www.feol.hu/pr/2019/09/termeloi-kostoltato-rendezveny

2019.09.13.