Lenyűgöző látvány és gazdag ízvilág a IV. Fejér Megyei Termelői Mustrán

Szombaton a Jancsárkert Piacra ismét elhozták árujuk legjavát a Fejér megyei termelők. A IV. Fejér Megyei Termelői Mustrán és Vásáron mézes totó, szirti sas bemutató, tökfaragó és káposztafigura faragó verseny is várta az érdeklődőket.

A „helyit eszem, helyitől veszem, mert helyin az eszem” szólás szellemében került sor szombaton a IV. Fejér Megyei Termelői Mustrára a Jancsárkert Piacon.

A vásár résztvevői ismét meggyőződhettek arról, hogy a Fejér megyei termelők hozzáértéssel magas minőségű, a nemzetközi piacokon is helytálló termékeket állítanak elő, mindezt úgy, hogy közben egymással is együttműködnek.

A megnyitón a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Fejér Megyei szervezetének elnöke, Varga Imre István kiemelte, hogy egészséges, friss helyi temékekkel találkozhatunk a termelői mustrán.

„Öröm látni, hogy évről évre egyre többen jönnek ide a Jancsárkert Piacra, keresve a termelői árukat. A fogyasztók kezdenek egyre tudatosabban gondolkodni az élelmiszerek beszerzése kapcsán, hiszen a helyi termelői áruk vásárlásával olyan élelmiszerekhez juthatnak hozzá, amelyek rövid utat tesznek meg a termőhelytől a fogyasztó asztaláig. Ezáltal frissebbek, zamatosabbak az áruk, mint a külföldről, éretlen állapotban leszedett import termékek.” – hangsúlyozta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Fejér Megyei szervezetének elnöke.

A látványos színpadi produkciók mellett mézes totó, szirti sas bemutató, tökfaragó és káposztafigura faragó verseny is várta az érdeklődőket.

Kovács Zoltán, Fejér megye jegyzője a mustrán a hungarikumokról és ennek kapcsán a Fejér Megyei Értéktárról szólt, kiemelve, hogy a Jancsár Piac közel másfél éve tagja ennek az értéktárnak. „Aki kilátogat ide, először a látvány nyűgözi le, majd utána az ízek, így szinte lehetetlen ellenállni ezeknek a termékeknek.” – fogalmazott Fejér megye jegyzője.

A mustrán idén is díjazták a „legzöldebb”, a „legkedvesebb” és a leglátványosabb standokat, az okleveleket Schultz György, a Jancsárkert Piac és Közösség Egyesület elnöke adta át.

Fotó: Gáspár Péter
Forrás: szekesfehervar.hu

Kapcsolódó cikk: https://www.feol.hu/helyi-gazdasag/2018/09/helyi-termek-jancsarkert-nak-termelo