Már Kalocsán is elérhetőek a Gazda leszek kiadványok

https://vargaimreistvan.hu/mar-kalocsan-is-elerhetoek-a-gazda-leszek-kiadvanyok/

A Gazda leszek programhoz kapcsolódóan az óvodás korú gyermekekkel ismertetjük meg az agráriumot. Miből és hogyan készül a kenyér, a méz? Mitől finom a magyar alma? Miért jó, ha hazai piacon vásárolunk? – Mindezekre választ kaphatunk a kiadványokból.

Szeretném rímekbe csempészett gondolatokkal és rajzokkal felhívni a figyelmet arra, hogy érdemes a hazai terméket választani. A magyar agrárium nem csak termékeket, szolgáltatásokat nyújt számunkra, hanem olyan minőségi élelmiszereket is, melyek a távolabbról érkező árucikkekhez képest jóval egészségesebbek, frissebbek lehetnek. A kiadvány ráirányítja a szülők figyelmét arra, hogy érdemes a hazai élelmiszereket vásárolni. A füzetet forgatva a gyermekek megkedvelhetik az agráriumot és megismerhetik az egyes szakmákat is azon túl, hogy új ismeretekkel és fogalmakkal gazdagodnak.

A színezőt Majki Andi készítette. Könnyen érthető, szerethető versekkel és a hozzájuk tartozó kiszínezhető grafikákkal mutatja be a gyermekeknek a magyar agrárium értékeit. A színezés hozzájárul a gyermekek kreativitásának, kézügyességének fejlesztéséhez, a versek megtanulásával a memóriát lehet tréningezi. Nagy örömömre szolgál, hogy a kiadványok Kalocsára is eljutottak. Ezúton köszönöm a dr. Filvig Géza polgármester, Simon Zoltán alpolgármestrer és Szigeti Tamás közreműködését, hogy csatlakoztak a kezdeményezéshez és eljuttatják a környéken élő kisgyermekekhez a kiadványokat.

További részletek: https://www.baon.hu/helyi-kozelet/2021/05/agrarkifestoket-kapnak-a-kalocsai-gyerekek
https://www.kalohirek.hu/agrar/kalocsa-csatlakozik-a-nemzeti-agrarkamara-programjahoz

2021.05.21.