Második véradás

Második véradás ✅

Második véradás ✅

Immár nyolcadik alkalommal szervez Civil véradást a Fejér Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ. A vármegyében négy helyszínen nyújthatják segítő karjukat az önkéntesek. Székesfehérváron február 22-én 14 órától az Alba Bástya Család- és Gyermekvédelmi Központban várják a véradókat.

Február 22-én 14 órától az Alba Bástya Család- és Gyermekvédelmi Központban várják a véradókat.

Aki a vérét adja, önmagát adja. Köszönetet, hálát nem várva. Ez talán az egyik legönzetlenebb cselekedet. A vér semmi mással nem pótolható, csak a véradók segítségével.

Magyarországon a biztonságos betegellátáshoz naponta kb. 1600 véradó segítségnyújtására van szükség.  Fontos a folyamatos véradás biztosítása is, hiszen a vérkészítmények időbeni felhasználhatósága korlátozott. A civil szektor éppen ezért indította útjára országosan a Civil véradás programot, amelyet évente két alkalommal hirdetnek meg.

A Fejér Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ élen jár a program szervezésében, mutatja ezt az is, hogy alkalomról alkalomra nő az önkéntesek száma. Fejér vármegyében februárban ismét négy helyszínen (Sárbogárd, Dunaújváros, Székesfehérvár, Mór) szerveznek Civil véradást. Székesfehérváron február 22-én, szerdán 14 órától az Alba Bástya Család- és Gyermekvédelmi Központban várják az önkéntes véradókat. A véradáshoz személyi igazolvány, lakcím- és TAJ-kártya szükséges.

2023.02.24.