Még lehet csatlakozni a cipősdoboz akcióhoz

Még lehet csatlakozni a cipősdoboz akcióhoz

A mai napon adtam át a Baptista Szeretetszolgálat munkatársának a cipősdoboz ajándékokat. A szervezők december 20-ig országszerte 203 adományponton veszik át a felajánlásokat, sőt – a járványra való tekintettel – az adakozni vágyóknak lehetőségük van virtuális cipősdobozzal is szebbé tenné a rászoruló gyerekek ünnepét.

Idén nem épülhet fel Budapest szívében a Cipősdoboz Vár, ezért a szervezők kibővítették az online dobozolás lehetőségét: játékok, higiéniai eszközök, könyvek vásárlásával vagy pénzadomány küldésével is lehet érintésmentesen adományozni.

Ha valaki idén is személyes ajándékkal szeretne meglepni egy nehéz sorsú kisgyermeket, annak idén sem kell mást tennie, mint keresnie egy cipősdobozt, majd megtölteni azt szép és hasznos dolgokkal, például játékokkal, írószerekkel, higiéniai eszközökkel, édességgel vagy könyvvel.

Az elkészült ajándékcsomagot csomagolja be színes csomagolópapírral, lehetőség szerint külön a tetejét és külön az alját, majd ragassza le átlátszó ragasztószalaggal vagy kösse át zsineggel, végül a dobozra jól láthatóan írja fel, milyen korosztályú lánynak vagy fiúnak szánja az ajándékát. Ezután keresse meg a legközelebbi cipősdoboz gyűjtőpontot, ahonnan majd önkéntesek juttatják el az ajándékokat a gyermekotthonok, a nagycsaládos szervezetek, a kórházak, a fogyatékos gyermekek fejlesztésével foglalkozó iskolák, az egyesületek, az alapítványok, és a családsegítő szervezetek részére.

A kisgyermekek a jelenlegi járványügyi helyzetben is a lehető legnagyobb biztonsággal vehetik majd át meglepetéseiket, ugyanis a Baptista Szeretetszolgálat idén az ajándékokat ózonnal fertőtlenített raktárakban tárolja és kezeli.

Az elkészült ajándékcsomagokat legkésőbb december 20-ig lehet eljuttatni a gyűjtőhelyekre, amelyek listája a www.ciposdoboz.hu oldalon olvasható számos további hasznos információval együtt.

Forrás: https://www.szekesfehervar.hu/iden-is-dobozolasra-hiv-a-baptista-szeretetszolgalat-indul-az-orszagos-ciposdoboz-akcio

2020.12.11.