Megyei elnöki fogadóóra lesz és a MACS is várja a megkereséseket

Megyei elnöki fogadóóra lesz és a MACS is várja a megkereséseket

2020. október 7-én szerdán az igazgatóság székhelyén (8000 Székesfehérvár, Fürdő u. 1.) várom a megyei kamarai tagokat a mezőgazdasággal, élelmiszeriparral, vidékfejlesztéssel kapcsolatos kérdéseikkel, felvetéseikkel kapcsolatban. Előzetes regisztráció szükséges, amiben meg kell adni a kamarai azonosítót és a megkeresés témáját is. A regisztráció 2020. október 2. (péntek) 12 óráig tehető meg a joo.katalin@nak.hu.email címen. A sikeres regisztrációról válaszlevelet küld a szervezet. 

A fogadóórán keresztül lehetőség van problémát jelezni a Megyei Agrárkoordinációs Munkacsoport irányába is. A kamara a munkacsoportok révén is segíteni kíván annak biztosításában, hogy a tagjainak az esetlegesen felmerülő problémáira minél gyorsabban megoldások szülessenek mind helyi, mind országos szinten. 

A munkacsoportok megtárgyalják a kamarai tagságtól beérkező észrevételeket, és azokkal kapcsolatban javaslatokat fogalmaznak meg. Folyamatosan felmérik az emberi erőforrás-, alapanyag-, valamint az erő- és munkagép-igényeket és -kapacitásokat, arról tájékoztatják a gazdálkodókat. 

Közvetítenek, ha esetleg valahol munkaerő-igény vagy többlet keletkezik, amire sürgősen megoldást kell találni. Nyomon követik a piaci folyamatokat, felmérik az esetleges beszerzési és értékesítési problémákat és lehetőségeket, tájékoztatást nyújtanak azok kapcsán az érintetteknek. Egyeztetnek a közfoglalkoztatással kapcsolatban, segítenek közös értékesítési megoldások keresésében, támogatják az esetleges kieső export miatti hazai felhasználást. 

A megyei munkacsoportok a NAK megyei igazgatóságain keresztül is elérhetőek. A kamara a tagjai által felé jelzett megoldandó problémákat folyamatosan jelzi az operatív törzs, a szakminisztérium valamint a gazdaság újraindításáért felelős akciócsoport felé.