Nem csak a piacon juthatunk hozzá a friss termelői portékákhoz

Nem csak a piacon juthatunk hozzá a friss termelői portékákhoz

Nem csak a piacon juthatunk hozzá a friss termelői portékákhoz! A megyében több helyen vásárolhatunk útmenti termelői árustól vagy akár a termelés helyszínén is. Tegnap már zárva volt a piac, amikor vásárolni indultam, ezért én is egy ilyen árust kerestem fel.

Bátran egyeztessünk a gazdákkal, mert lehetőségünk van arra is, hogy „szedd magad” keretében jóval kedvezőbb áron saját magunk „szüreteljük le” az ízletes gyümölcsöket.

Úgy gondolom, hogy érdemes hazai zöldséget és gyümölcsöt vásárolni, hiszen sokkal frissebbek és zamatosabbak lehetnek, mint az éretlenül leszedett és akár több ezer kilómétert utazott külföldi társaik.

Amennyiben tudatosan a friss hazai portékákat vásároljuk, azzal segítjük az itthoni gazdaság erősödését, hiszen a magyar termékeket megtermelő vagy előállító vállalkozások profitjukat belföldön költik el fejlesztésekre és szolgáltatásokra, adóikat idehaza fizetik be, munkavállalóik pedig szintén a magyar gazdaság szereplőinél költik el fizetésüket. A hazai termék vásárlásával tehát a hazai gazdaságot erősíthetjük!

2020.06.05.