Néma főhajtás a márciusi ifjak emléke előtt

Néma főhajtás a márciusi ifjak emléke előtt

Az idei esztendőben hivatalos megemlékezést nem szerveztek a március 15-i nemzeti ünnepen Székesfehérváron. A járványidőszakra tekintettel mindenkit arra kérnek, hogy a nap folyamán néma főhajtással tisztelegjen a fehérvári emlékhelyeken az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseinek emléke előtt.

Fejér megye és Székesfehérvár lakóinak nevében dr. Molnár Krisztán, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és dr. Cser-Palkovics András polgármester helyezett el koszorút hétfőn reggel a Fekete Sas Szállónál. Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője is az Ady Endre utcai épületen lévő emléktáblánál hajtott fejet a márciusi ifjak emléke előtt.

A székesfehérvári gazdák képviseletében Horváth Miklós Csaba, Varga Imre Gábor és dr. Radics József helyezett el koszorút.

Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere a nemzeti ünnepen közösségi oldalán, valamint a Fehérvár Televízióban – az Én, Petőfi tévéjáték vetítése előtt – osztja meg gondolatait a fehérváriakkal.

A hagyományos március 15-i utcaszínházi előadást – a járványhelyzetre tekintettel – egy film formájában viszik el idén a fehérváriak otthonába. A helyi fiatalok közreműködésével készült Én, Petőfi című produkciót ma 18 és 20 órakor tűzi műsorára a Fehérvár Televízió, és online is nézhető lesz ezekben az időpontokban a www.fehervartv.hu/elo_adas linken. A tévéjátékban a Teleki Blanka Gimnázium diákjai idézik meg a forradalom korának hangulatát, írója és rendezője Matuz János, a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ művészeti intendánsa, a felvétel a Fehérvár Televízió munkatársainak közreműködésével készült.

2021.03.15.