Szakma Kiváló Tanulója Verseny záró ünnepsége

Az Agrárminisztérium a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával és a Szent István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskolával együttműködve rendezte meg a mezőgazdasági és élelmiszeripari szakképzésben résztvevő tanulók Szakma Kiváló Tanulója Versenyét Pék, illetve Édesipari termékgyártó szakmában.

A versenyzők és kísérő tanáraik az egész országból érkeztek. Édesipari termékgyártó szakképesítésben 13, míg a Pék szakmában 21 fő mérettette meg magát.

Az első fordulóra március 12-én került sor, ahol kedden a tanulók írásban, majd szóban adtak számot tudásukról. Ezt követően szerdán egy egész napos gyakorlaton bizonyíthatták be szakmai ismereteiket.

A második fordulóra – az első 3 helyezett döntőjére – április 15-én, a Hungexpon kerül sor az Agrár Szakma Sztár keretein belül.

Az elődöntőn szerzett pontszámokat a szakképesítés szakmai és vizsgakövetelményeiben meghatározott súlyozással viszi tovább a versenyző a döntőbe.

A döntő szakképesítésenkénti helyezési rangsora a döntőbe jutott versenyzők írásbeli, gyakorlati és szóbeli feladatokban elért súlyozott eredménye alapján alakul ki.

A vizsgatevékenységeknek megfelelő feladatokban elért 71% vagy afeletti teljesítmény esetén a versenyző mentesül az adott vizsgafeladat teljesítése alól 100% teljesítménnyel és jeles (5) eredménnyel.

A versenybizottság javaslata alapján – a verseny eredményéről kiadott hivatalos értesítő szerint – a vizsgafeladatok alóli mentességet a versenyző kérésére a szakmai vizsgán be kell számítani.

Minden versenyző nagyon büszke lehet magára, hiszen egy ilyen országos versenyen részt venni igen szép eredmény, ami arról árulkodik, hogy szorgalmas munkájuknak hála már most rengeteg olyan ismeret birtokában vannak, mely a későbbiekben hatalmas előnyt jelenthet számukra akár a munkaerőpiacon való boldogulásban is.

Forrás: https://www.feol.hu/helyi-kozelet/2019/03/inasok-nagy-versenye-zajlik-szekesfehervaron