Széles összefogás segíti a gazdákat Fejér megyében

Széles összefogás segíti a gazdákat Fejér megyében

Megkezdte a munkát a Fejér Megyei Agrárkoordinációs Munkacsoport, melynek tagjai között szerepel a NAK megyei elnöksége, a Fejér Megyei Gazdakörök Szövetségének elnöke, az Ifjú Gazdák Fejér Megyei Gazdakörének vezetője, a szakmai osztályaik megyei elnökei, a NAK megyei igazgatója és a NAK megyei elnöki kabinet­vezetője.

A munkacsoport feladata az ­információmegosztás és a kölcsönös segítségnyújtás lehetőségeinek feltérképezése, valamint olyan célok megvalósítása, mint a bejövő tagi észrevételek megtárgyalása, az emberi erőforrás, alapanyag, valamint az erő- és munkagépigények és -kapacitások felmérése, és arról a gazdálkodók tájékoztatása, illetve a piaci folyamatok alakulásának nyomon követése, tudtuk meg Varga Imre Istvántól, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Fejér megyei elnökétől. A vezető azt is elmondta, hogy a vírus miatt szakértői javaslatok alapján készítették fel a falugazdász-irodákat a biztonságos ügyfélfogadásra, a nagyobb leterheltséget jelentő egységes­kérelem-beadási időszakra.

Mint megtudtuk, a falugazdászok idén is segítik a termelőket az egységes kérelmek beadásában, ám az ügyintézés során elsősorban telefonos kapcsolattartásra törekednek, ezért a központi ügyfélszolgálat díjmentesen hívható 06-80/900-365 számán vagy az ugyfelszolgalat@nak.hu címén kérhető felvilágosítás. Amennyiben mégis szükségessé válna a személyes ügyintézés, arra csak előzetes időpont-egyeztetés után lesz lehetőség.

Idén 43 jogcímre, intézkedésre lehet igényelni, bejelentést tenni, illetve adatszolgáltatási kötelezettséget teljesíteni. Az egységes kérelmek szankciómentes beadásának ideje április 6-án kezdődött és május 15- ig tart, és ezek beadását egy 17 részes oktatóvideó-sorozat is segíti.

Forrás: https://www.feol.hu/gazdasag/helyi-gazdasag/szeles-osszefogas-segiti-a-gazdakat-fejer-megyeben-3927042/