Újjáalakult a Fejér Megyei Békéltető Testület

Fejér Megyei Békéltető Testület

Újjáalakult a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara mellett független testületként működő Fejér Megyei Békéltető Testület. Az alakuló ülésre 2016. január 20-án került sor a Gazdaság Házában. A 20 tagú testület új elnököt és elnökhelyettest választott. Elnök dr. Vári Kovács József (ügyvéd) és elnökhelyettes dr. Reichert Péter (ügyvéd) lett.

Tisztújító választásra került sor 2016. január 20-án a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Fejér Megyei Békéltető Testületnél. Az előző tagság mandátuma 2016. január 16-án járt le. Az új tagságra vonatkozó jelölések a törvényben meghatározottak szerint lezajlottak. A Békéltető Testület 20 tagú, 10-10 fő tagot jelöltek a gazdasági kamarák és a civil szervezetek. Az új testület mandátuma 2016. január 20 – 2020. január 20-ig szól.

A békéltető testület célja, hogy a fogyasztó és a szolgáltató között kialakult vitás kérdéseket bíróságon kívül rendezze. A békéltető testületi eljárás egyszerűséget, gyorsaságot és költségkímélő eljárást kínál. A leköszönő tagság az elmúlt 4 évben több mint 1600, ebből 2015-ben közel 500 ügyet zárt le. A leköszönő tagság elnöki posztját Kirst László, az FMKIK delegáltja látta el, aki a Fejér Megyei Békéltető Testület megalakulása, 1999 óta testületi tag. 2004 és 2016 között elnökként vállalt szerepet a testület munkájában.

A 2016. január 20-án megalakuló új Fejér Megyei Békéltető Testület 20 tagú

Gazdasági kamarák delegáltjai (Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (FMKIK) és Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Fejér Megyei Szervezete (NAK)     

Dr. Nagy Ákos FMKIK
Dr. Reichert Péter (elnökhelyettes) FMKIK
Dr. Szabó László NAK
Dr. Vári Kovács József (elnök) FMKIK
Fehér János FMKIK
Kész Ottó FMKIK
Németh János FMKIK
Sulák Rudolf FMKIK
Szabó Gábor FMKIK
Varga Imre István NAK

Civil szervezetek delegáltjai

Bálesné Elekes Rita SZFE
Ballóné Dr. Varga Krisztina SZFE
Csehóné Dr. Szilasi Rita SZFE
Dr. Juhász Balázs SZFE
Dr. Pallos István SZFE
Dr. Póczos Vera SZFE
Elekes Zsuzsa SZFE
Ruff Tamás SZFE
Sipos István Lóránt SZFE
Szilasi Tamás István SZFE

A személyes ügyfélfogadás biztosított (8000 Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4-6.), de amennyiben lehetséges, kérjük, válassza az online vagy telefonos ügyintézési lehetőséget.

Telefonos és személyes ügyfélfogadás: hétfő-kedd-szerda: 13,00-15,00 .

Az ügyfelek a Gazdaság Házában személyesen – kérdéssel/kéréssel/panaszüggyel – is fordulhatnak a Fejér Megyei Békéltető Testülethez, de, amennyiben lehetséges, kérjük, válasszák az online és telefonos ügyintézést, az alábbi elérhetőségeken: bekeltetes@fmkik.hu email címen és a 22/510-310-es telefonszámon.

Forrás: https://www.bekeltetesfejer.hu/2016/01/20/megalakult-az-uj-bekelteto-testulet/

Kapcsolódó cikk: https://www.szekesfehervar.hu/ujjaalakult-a-fejer-megyei-bekeltet-testulet

2016.01.20.