Valóban az vagy, amit megeszel

Városunkba is megérkezett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Itthonról-Otthonra című előadás-sorozata.

A fórumot Süle Katalin, a kamara Zala megyei elnöke és a NAK országos szóvivője tartotta, aki maga is agrárvégzettséggel rendelkezik és szarvasmarha-tenyésztéssel is foglalkozik. Ő és a kamara Fejér megyei elnöke, Varga Imre István már több mint négyezer diáknak tartotta meg az előadást, ezúttal pedig a Dózsa György Általános Iskolába és a Széchenyi István Gimnáziumba látogattak el, elsősorban azért, hogy városunk fiataljai is megértsék, milyen különbségek vannak a magyar termelőtől származó élelmiszerek, és a külföldi importáruk között.
Katalin a prezentációját több dietetikussal és orvossal történő egyeztetés nyomán állította össze, így nemcsak gazdasági, hanem egészségügyi alapjai is voltak az előadásnak.

A NAK számára nagyon fontos, hogy a fiatalok is megismerjék a mezőgazdaság sokszínűségét, a tudatos vásárlást és azt, hogy ha tehetjük, inkább magyar terméket válasszunk, mint külföldi import cikkeket.

A program során országszerte mintegy száz hazai termelő bevonásával dolgoztak, nekik köszönhetően pedig a gyerekek az előadások során megkóstolhatták termékeiket is. Bár a helyes táplálkozásról és élelmiszereink helyes megválasztásáról szólt elsősorban az előadás, a gyümölcsök és zöldségek szerepét különösképpen hangsúlyozta a szóvivő asszony. A gyerekek egészségtudatos nevelésének fontos szegmense a táplálkozási tanácsadás, az ehhez hasonló, magyar mezőgazdaságot népszerűsítő fórumok mégis hiánypótló edukációs szerepet töltenek be.

Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap
Forrás: hhttps://www.duol.hu/helyi-kiemelt/2018/11/valoban-az-vagy-amit-megeszel